Zo is onze samenwerking met Vivantes

nieuws

Zo is onze samenwerking met Vivantes

Vrijdag 19 augustus, Elsloo

Zo is onze samenwerking met Vivantes

Vivantes is een lokaal gewortelde zorgorganisatie die er is voor de kwetsbare ouderen. Het is een bedrijf waar je wilt wonen én werken.

‘Zo Zorg gaat verder dan alleen deskundigheidsniveau. De manier hoe ze in het traject staan en de verantwoordelijkheid nemen. Zij zijn de werkgever die zorgt dat een kandidaat bevoegd en bekwaamd blijft. Hier maken ze serieus werk van!’

“Wij werken al een aantal jaar samen met Zo Zorg voor het vinden van het juiste personeel. In ons geval kandidaten met een verzorgende achtergrond. De samenwerking verloopt heel prettig. Vanuit beide partijen wordt er effort getoond. Zo staan wij open voor kandidaten die om bepaalde redenen lastiger te detacheren zijn en zetten zij een stap extra om maatwerk afspraken te maken zodat deze kandidaat wel effectief is voor onze organisatie.

Het traject

We gaan in gesprek met Zo Zorg, een potentiële kandidaat en onze VPO. Op basis van dit gesprek worden er meeloopdagen georganiseerd zodat de kandidaat kennis kan maken met de afdeling. Mocht een kandidaat geplaatst worden dan volgen er tussentijdse evaluatiegesprekken. Hierin is Zo Zorg de initiatiefnemer. Ze gaan met ons in gesprek over de kandidaat, zijn/haar ontwikkeling en het verloop van de meeloopdagen. Maar er wordt ook gekeken naar onze verwachtingen, komen deze overeen met de afspraken die we gemaakt hebben. Zo Zorg stelt zich op als de werkgever die niet alleen vanuit het belang van de kandidaat denkt maar vooral kijkt of de match goed is en hier ook een eerlijk oordeel over geeft. Indien er geen match is zal Zo Zorg ook geen plaatsing verzorgen.

‘Heel anders dan detacheringsbureaus die alleen personeel willen slijten!’ Zo Zorg staat er heel anders in, ze gaan veel verder dan alleen deskundigheidsniveau. Ook de manier hoe ze in het traject staan en verantwoordelijkheid nemen. Ze zijn de werkgever die zorgt dat een kandidaat bevoegd en bekwaamd blijft. Hier maken ze serieus werk van door terugkomdagen en cursussen te verzorgen met vaste thema’s, maar ook door te toetsen hoe het detacheringsproces verloopt bij diverse zorgorganisaties.

Het is geen bedrijf dat moeilijk doet over de uren wanneer deze iets afwijken. Het zijn persoonlijke en betrokken ondernemers die in hun spijkerbroek en gympen langskomen en oprechte interesse tonen in je bedrijf en er voor zorgen dat beide partijen tevreden zijn over een match. We hebben samen een no-nonsens samenwerking. De eerlijkheid en oprechtheid spreekt voor dit bedrijf. Kortom een ware toevoeging voor ons als organisatie.

– Marco, locatie manager Aelserhof, Vivantes