Monika over Zo Zorg en scholings-avonden

nieuws

Monika over Zo Zorg en scholings-avonden

Bijeenkomst Zo Zorg scholing wondzorg 22 november 2019

Monika over Zo Zorg en scholings-avonden

En dan was het weer zo ver! Een samen komen met het team van Zozorg.

Zelf ben ik werkzaam als HBO-verpleegkundige en werk hier met enorm veel plezier, vanwege de laagdrempelige, spontane en open communicatie. Dit was die avond ook weer merkbaar. Bij binnenkomst waren al een aantal collega’s aanwezig en was iedereen goed gestemd. Je werd enthousiast begroet en al snel was iedereen aan de praat met elkaar en hing er een gezellige sfeer.

Toen iedereen aanwezig was besloten we met z’n allen aan tafel plaats te nemen. Eerst werden er kort een aantal punten besproken die van belang waren in het kader van Zo Zorg en ons als werknemer. Vervolgens gingen we gezamenlijk dineren daarna volgde wederom een scholing over een onderwerp dat ons als werknemer in de zorg interesseert.

Dit keer kwam Chantal, wondconsulent, scholing geven over haar expertise. De collega’s keken hier erg naar uit, want wondzorg is een zorgvraag wat je al snel in de dagelijkse praktijk tegen komt en vraagt om een nauwkeurige beoordeling & adequate behandeling. Chantal inventariseerde allereerst waar vragen lagen binnen ons team,  zodat ze tijdens haar presentatie hierop kon inspelen en deze vragen beantwoord werden.

De sfeer tijdens de presentatie was gemoedelijk en er was genoeg ruimte voor extra uitleg, vragen te stellen en eens met elkaar te lachen. De stadia van wondgenezing, belemmerende factoren, wondclassificatie, wondbeoordeling, wondassessment, wondinfecties en producten voor genezing werden o.a. besproken. Chantal gebruikte veel foto materiaal om ons een wondbeoordeling te laten doen en maakte er vooral een interactieve les van. Dit sprak ons allemaal erg aan: je eigen inbreng geven. Er werden veel vragen gesteld en er werd  geapplaudisseerd bij afsluiting van de scholing. Collega’s hadden het gevoel voldoende inzichten en handvaten te hebben ontvangen voor in de dagelijkse praktijk.

Na de scholing hebben we met z’n allen gezellig samen geborreld. Dit is altijd een leuk moment, want iedereen is vrij om te bespreken met je collega’s of met Koen of Bart waar je behoefte aan hebt. Werk gerelateerd of niet, dat maakt niets uit. Deze keer werden er bijvoorbeeld praktijk situaties gedeeld waar een collega op dat moment tegen aan liep en vragen over had. Iedereen was erg betrokken en deed zijn best om deze collega weer nieuwe inzichten geven waar ze mee verder kon. Ook werd er veel gelachen en werden er leuke en grappige privé ervaringen gedeeld.

Het leuke aan Zo Zorg is dat men allemaal op een andere plek werkzaam is en zo ieder zijn eigen ervaringen en manier van werken heeft.

Kortom het was weer een gezellige, leerzame en geslaagde avond!

Monika de Renet