Mijn naam is Anouk..

nieuws

Mijn naam is Anouk..

ZoZorg verpleegkundige

Mijn naam is Anouk..

Mijn naam is Anouk en in juni 2018 ben ik afgestudeerd als HBO-Verpleegkundige. Al vroeg in de opleiding werd duidelijk dat mijn hart ligt bij de Geestelijke Gezondheid Zorg. Het begeleiden en ondersteunen van mensen met een psychische aandoening, is waar ik als verpleegkundige affiniteit mee heb. Uit het bereiken van (de minimaalste) resultaten in stabilisatie- en herstelprocessen samen met de patiënt(en), het team en andere betrokken hulpverleners haal ik mijn voldoening. Na verschillende stages binnen de psychiatrie was de vraag; “Met welke doelgroep en binnen welke setting van de psychiatrie zie ik mijzelf werken?” Echter wist ik hier antwoord niet op. Ik ben in contact gekomen met Bart en Koen. Na het eerste gesprek was het voor mij al duidelijk, voor Zo Zorg wil ik werken! De visie en het beleid van Zo Zorg is waar ik als verpleegkundige voor wil staan en sluit aan bij mij als persoon. Daarnaast biedt mij dit ook de mogelijkheid om ervaring op te doen binnen de verschillende takken van de psychiatrie.

Momenteel ben ik voor drie maanden gedetacheerd binnen Mondriaan op de afdeling gesloten langdurige behandeling. De verscheidenheid aan patiënten en gediagnostiseerde ziektebeelden op deze afdeling is erg groot. Dit maakt dat iedere dag anders is. Binnen deze afdeling wordt van mij verwacht dat ik oplossings- en samenwerkingsgericht werk, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van de patiënt. Iedere dag loop ik tegen nieuwe zaken aan, waar ik als persoon en als verpleegkundige ontzettend veel van leer en door kan blijven groeien. Met veel enthousiasme en plezier draag ik mijn vak als verpleegkundige voor Zo Zorg uit binnen deze afdeling!