Jullie zijn toch een uitzendbureau!?

nieuws

Jullie zijn toch een uitzendbureau!?

dinsdag 3 november 2020

Jullie zijn toch een uitzendbureau!?

Absoluut niet! Met enige regelmaat krijgen wij deze vraag van potentiële werknemers. Wij merken dat er veel onduidelijkheid bestaat over de type dienstverlening in de arbeidsbemiddeling. Wij hebben ook een heel ander doel, in plaats van het leveren van tijdelijk personeel (een uitzendbureau), helpen wij zorgprofessionals met het vinden van een nieuwe en vaste plek.

De negatieve beeldvorming die heerst rond het werken voor een uitzendbureau heeft in onze ogen ook een kern van waarheid. Je krijgt namelijk zelden vaste uren op contract en je hebt vaak te maken met een speciale clausule in je arbeidscontract waardoor het mogelijk is om dit contract te beëindigen bij ziekte of het niet meer voor handen hebben van voldoende werk. Kortom je hebt nauwelijks zekerheid.

Daarnaast valt een dergelijk contract altijd onder de ABU (of de NBBU) CAO. Deze CAO maakt het mogelijk om jouw tijdelijke contract met die speciale clausule heel vaak te verlengen, voordat jij een ‘normaal’ arbeidscontract krijgt. Daar komt nog eens bij dat je bij de ABU CAO je pensioen opbouwt bij StiPP en dit is naar mijn mening absoluut geen solide pensioen opbouw. Ook krijg je bij de ABU CAO bijvoorbeeld geen eindejaarsuitkering. Kortom de arbeidsvoorwaarden zijn niet altijd even eerlijk.

Werken voor een uitzendbureau is vaak ook werken op korte opdrachten of vervanging tijdens ziekte of zwangerschapsverlof waardoor je nooit echt vakvolwassen wordt bij jou opdrachtgever.

Bij Zo Zorg hebben wij een compleet andere visie op arbeidsbemiddeling. Wij vinden dat je wél die zekerheid en die eerlijkheid kan bieden. Dat zie je dus ook terug in onze contracten en onze dienstverlening. Je krijgt bij ons namelijk een normaal arbeidscontract met je vaste uren gewoon op contract waardoor jij altijd de zekerheid van je inkomen hebt. Ook als wij geen werk voor handen hebben of als je ziek wordt, krijg je gewoon doorbetaald.

Omdat wij alleen in de zorg sector werkzaam zijn, vallen wij ook onder de CAO Verzorging Verpleging en Thuiszorg (VVT). Je bouwt dus ook pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Bij Zo Zorg kijken wij juist niet naar korte opdrachten die als vervanging voor bijvoorbeeld ziekte en zwangerschap dienen. Ons doel is namelijk niet het opvangen van een tijdelijk tekort. Ons doel is om onze medewerkers te helpen met het vinden van een nieuwe uitdaging. Bij ons is het namelijk mogelijk om voor langere tijd in verschillende keukens te kijken voordat men een specifieke uitdaging kiest. Heeft onze medewerker zijn of haar plek gevonden? Dan gaat hij of zij gewoon bij ons uit dienst en in dienst bij onze opdrachtgever.

En dat is toch een heel andere visie dan die van een uitzendbureau! Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen neem dan via deze link contact met ons op.

Koen Geraedts

Directeur Zo Zorg