De ontdekkingstocht van Anouk

nieuws

De ontdekkingstocht van Anouk

23 april 2021 loopbaantraject

De ontdekkingstocht van Anouk

Hi! Ik ben Anouk, 26 jaar en ik deel graag mijn ervaring hoe het is om te werken bij Zo Zorg.

Ik ben in februari 2018 afgestudeerd als HBO – verpleegkundige aan Zuyd Hogeschool te Heerlen. Ik ben grotendeels klinisch opgeleid in het ziekenhuis waar ik na mijn afstuderen 1.5 jaar heb gewerkt. Ik merkte dat ik graag wilde ontdekken hoe het is om in een andere setting te werken, en maakte daarom de overstap naar een functie als wijkverpleegkundige. In de zomer van 2020 was ik erg zoekende wat er nou echt bij mij paste omdat ik niet helemaal op mijn plek zat, want ja… zo jong en zoveel mogelijkheden om je ontwikkelen, waar moet ik beginnen?! Ik stelde mijzelf de vragen: waar haal ik voldoening uit en wat daagt mij uit? Via mijn toenmalige werkgever kwam ik in contact met Zo Zorg. Eerlijk gezegd had ik hier nog nooit van gehoord. Ik besloot om hun website te bekijken en mij erin te verdiepen en ik was eigenlijk meteen enthousiast. Ik heb contact opgenomen met Koen en Bart en paar dagen later zat ik met hun om de tafel, onder het genot van een drankje op het terras. Heel informeel en open minded kennismaken, dat is wat mij opviel en waardoor ik er eigenlijk meteen een goed gevoel bij had; bij Zo Zorg kreeg ik de mogelijkheid om te ontdekken wat er echt bij mij past en mij verder te ontwikkelen.

Al vrij snel hadden Koen en Bart een functie gevonden die voldeed aan mijn wensen: de combinatie van overstijgende taken uitvoeren maar toch het cliënten contact en regelmatige diensten werken. Ik kreeg een voorstel om te gaan werken als Verpleegkundige Ouderenzorg binnen Vivantes. Dit klonk voor mij nieuw in de oren en wilde er dan ook graag meer over weten. Ik ging samen met Bart op sollicitatiegesprek en had de mogelijkheid om een dag mee te lopen om een indruk te krijgen. Als Verpleegkundige Ouderenzorg (waar ik vanaf 1 sept. tot heden werk) coach ik een team waarin voornamelijk helpenden en verzorgenden werkzaam zijn op een afdeling met cliënten met dementie. Hier draait het om deskundigheidsbevordering van medewerkers, knelpunten in het zorgproces ombuigen tot een verbetering van kwaliteit, klinische lessen geven en het inspringen bij een complexe cliënten casus. Nu werk ik bijv. samen met mijn manager, kwaliteitsmedewerker en collega VPO aan een project om de cliënten op de afdeling om te zetten van verzorgingsafdeling naar een verpleegafdeling. Dit vergt een andere werkwijze waar ik het team in ondersteun in bijv. dossiervorming en multi disciplinair samenwerken. Ook ben ik aangesloten bij de vakgroep palliatieve zorg als aandachtsgebied vanuit mijn locatie. Een hele brede functie, waar ik nog uren over kan vertellen maar het belangrijkste is: deze functie geeft mij uitdaging op verschillende gebieden, precies waar ik naar opzoek was. En kom ik er even niet uit of heb ik vragen? Een appje of bellen naar Koen of Bart is zo gedaan en nooit teveel gevraagd.

Ook biedt Zo Zorg verschillende workshops en cursussen die aansluiten op jouw wensen en behoefte. Zo heb ik eind vorig jaar een cursus verpleegkundige leiderschap gevolgd, wat ik goed kan toepassen in mijn huidige functie. Ook heb ik een cursus palliatieve zorg mogen volgen. Door mijn werkervaring en door het volgen van deze cursus, heb ik gaande weg ontdekt dat mijn hart bij de palliatieve zorg ligt en ik hier zeker nog in door wil gaan leren. Het geeft mij rust dat deze kans met hulp van Zo Zorg er is.

Normaal gesproken is er ook iedere maand een leerzame bijeenkomst met de medewerkers van Zo Zorg, waarbij er altijd een onderwerp centraal staat m.b.t. de gezondheidszorg. Helaas heb ik dit zelf pas een keer kunnen bijwonen, gezien de COVID 19 situatie het momenteel niet toelaat om fysiek bij elkaar te komen. Maar ook hierin laten Koen en Bart zich niet uit het veld slaan en dan wordt er gewoon een gezellige pub quiz / borrel via zoom georganiseerd en is er de gelegenheid om gezellig even te kletsen en te sparren met collega’s. Net zo gezellig!

Kortom, Zo Zorg heeft aandacht voor jou als professional maar ook als persoon en dat is voor mij  heel veel waard!