
vrijdag 8 januari 2021
Begeleiding in het zoeken naar werk!? Waar heb ik dat nou weer voor nodig?
Vaak krijgen wij deze vraag over onze begeleiding en waarom mensen er voor kiezen om bij Zo Zorg te werken. Begeleiding naar een nieuwe werkplek, wat houdt dat in, waar kun je dan aan denken? Wij spreken en zien met hoge regelmaat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe werkplek. Tijdens deze gesprekken horen we medewerkers vaker zeggen dat solliciteren een enorme drempel voor ze is en dat ze zo’n ‘verkoopgesprek’ erg lastig vinden. Daarnaast hebben we het over onboarding, hoe word je ontvangen door een nieuwe werkgever, wat mogen ze van jou verwachten maar ook, wat mag jij van hen verwachten. Zo zijn er een aantal zaken die jij je als (solliciterende) werknemer af kunt vragen: Wat is mijn carrièreperspectief? Ik kom uit een heel andere tak van de zorg en ik wil nu iets heel anders, hoe kan ik dat het beste aanpakken? Kan ik nog opleidingen of cursussen doen, zodat ik mij op persoonlijk en professioneel vlak kan ontwikkelen?
Bij Zo Zorg begeleiden we je met al deze vraagstukken. Wij inventariseren jouw persoonlijke behoeftes in je loopbaan. Wat vind je belangrijk in je werk en waarom? Wat is de ambitie? Hierin kijken we naar de mogelijkheden een stippelen we een pad uit van begin tot eind. Ons uitgangspunt: Jij bepaalt je loopbaan, wij faciliteren hierin.
Wij geven je tips and tricks om je goed voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. In veel gevallen kiezen we er zelfs voor om met een nieuwe medewerker mee te gaan naar een gesprek. Daar volgt een terugkoppeling op, we reflecteren even op het gesprek en bespreken hoe het is verlopen. Dit doen we, zodat onze medewerker kan groeien in zijn vaardigheden rondom solliciteren. Zo weet iemand hoe zij zich in de toekomst het beste kan voorbereiden, waar haar sterke punten liggen en waar ontwikkelpunten zijn tijdens het sollicitatieproces. Dit helpt iemand enorm om vol zelfvertrouwen een sollicitatiegesprek te kunnen voeren.
Daarnaast horen wij zorgprofessionals regelmatig zeggen dat ze niet goed zijn ingewerkt, dat ze te weinig uitleg hebben gekregen over de afdeling, dat ze niet wisten wat er van hen verwacht werd op het moment dat ze aan de slag mochten op een nieuwe werkplek, enzovoort. Ook hier spelen wij een begeleidende rol in. Wij zorgen er samen met een medewerker voor dat er helderheid wordt geschept vanaf het moment van de start. Is het in de praktijk niet zoals verwacht of zijn er zaken die anders lopen als afgesproken? Dan zorgen wij dat we tijdig met alle partijen om tafel gaan, zodat de struikelblokken opgelost kunnen worden.
Eenmaal aan de slag zorgen wij voor structurele evaluatiemomenten. Op deze manier creëren we momenten waarin we terugkijken naar de gewerkte periode en kijken we vooruit naar hoe de gemaakte afspraken in de praktijk worden gebracht.
Ook blijkt dat beginnende zorgprofessionals met enige regelmaat moeite hebben om bepaalde verbeterpunten aan te geven op de afdeling. Hier bieden wij trainingen voor aan. Wij hebben loopbaanontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan.
Mocht het zo zijn dat je wil re-integreren, omdat je door bepaalde omstandigheden tijdelijk niet meer in de zorg kon werken, dan bieden wij ondersteuning en coaching. Dit doen wij door gesprekken met medewerkers te voeren over de belasting van het werk en vooral te kijken naar welke mogelijkheden er zijn voor deze persoon. Wij zorgen ervoor dat er een helder plan van aanpak ligt om te zorgen dat de re-integratie soepel verloopt zodat je weer duurzaam inzetbaar bent. Wij zoeken de samenwerking op met verschillende organisaties in het belang van jouw herstel.
Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem via deze link contact met ons op.